Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινό αλά οριεντάλ


Υλικά:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 κρεμμύδι
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά (ή κίτρινη/πορτοκαλί ή και τα δύο)
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
ξύδι μπαλσάμικο
τζίντζερ
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεπικρίζουμε τη μελιτζάνα και την στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί το χοιρινό αφήνοντας να θωρακιστεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το σκόρδο. Σβήνουμε με λίγο μπαλσάμικο. Σ' ένα ποτήρι ανακατεύουμε το μέλι, το ταχίνι και τη σόγια σως και αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Περιχύνουμε το χοιρινό μ' αυτό και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν και προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο τζίντζερ (φρέσκο τριμμένο ή σκόνη). Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό κι έπειτα ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μείνει με τη σάλτσα του.

Σερβίρεται με noodles, φιδέ ή κους κους.

Πηγή: http://www.chefonair.gr/