Κυριακή, 11 Μαρτίου 2007

Πατατόπιτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
μισό ποτήρι χλιαρό νερό
αλάτι

Για τη γέμιση:
5 μεγάλες βρασμένες πατάτες
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
μισό ποτήρι ελαλιόλαδο
1 ποτήρι τριμμένο regato
δυόσμο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλάθουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας στο ψυγείο.
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πηρούνι. Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα με το λάδι και κρατάμε λίγο στην άκρη. Σ’ ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν οι πατάτες, διαλύουμε ¾ του ποτηριού αλεύρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας και στρώνουμε το ζυμάρι αφήνοντας να περισσεύει αρκετό απ’ έξω. Στρώνουμε τη γέμιση και γυρνάμε τη ζύμη που περίσσεψε προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μια ώρα περίπου. Πριν ψηθεί τελείως περιχύνουμε με το γάλα και το λάδι που είχαμε κρατήσει.


3 σχόλια:

αερικό είπε...

Να βγαλω το δυοσμο και να βαλω μαϊντανο;
(..μου ειναι εντονη η γευση του δυοσμου..)

nosyparker είπε...

Και δε βάζεις; Περί ορέξεως... πατατόπιτα!
:-)

trelogiatros είπε...

αχ τι μου κάνεις.
μπήκα να δω το blogg σου και βλέπω συνταγές τη πιο ακατάλλη στιγμή.
Πεινάω σαν σουβλατζής σε γεύμα οικολόγων.