Τρίτη, 10 Απριλίου 2007

Σολωμός με κανέλλα

Η συνταγή είνα της φίλης μου της Ιφιγένειας. Εύκολα υλικά, απλή η διαδικασία, λίγος ο χρόνος μαγειρέματος.

Υλικά:
4 κομμάτια σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλλα
4 κούπες τοματοπουρέ
1 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 1/2 κουτάλακι νερό

Εκτέλεση:
Ξεκινάτε ζεσταίνοντας το λάδι σε ενα τηγάνι βαθύ σε παραπάνω από μέτρια θερμοκρασία και βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλλα και τον τοματοπουρέ. Σκεπάστε το και αφήστε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.Αναμίξτε το λεμόνι με το νερό και προσθέστε το μίγμα στη σάλτσα μέχρι να βράσουν μαζί. Τώρα ήρθε και η σειρά του σολωμού. Τοποθετήστε τα κομμάτια μέσα στη σάλτσα και αφήστε να βράσουν μαζί για 4 με 5 λεπτά, μετά γυρίστε τα κομμάτια του σολωμού απο την άλλη πλευρά και αφήστε τα να βράσουν επίσης για 4 με 5 λεπτά και είστε έτοιμοι. Σερβίρεται με ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: