Υλικά:
6 ορτυκια καλα καθαρισμένα
1 κουπα τραχανας (ξυνος)
1 κρεμμυδι κοκκινο
6 φετες μπεϊκον
1 ποτηρακι τσιπουρο ή ρακι ή τσικουδια
2 κουταλιες αγνο βουτυρο
δενδρολιβανο, φασκομηλο
αλατι
πιπερι
Εκτέλεση:
1. Ψιλοκοβουμε το μπεϊκον και το κρεμμυδι και το χωριζουμε στα δυο.
2. Σε μια εμαγε κατσαρολα ή βαθυ ταψι ή σκευος που να μπορει να μπει φουρνο, βαζουμε μια κουταλια φρεσκο βουτυρο και το μισο απο το ψιλοκομμενο μπεϊκον - κρεμμυδι και τσιγαριζουμε ελαφρα.
3. Ριχνουμε το δενδρολιβανο και το φασκομηλο και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα.
4. Μετα απο δυο λεπτα αφαιρουμε το δεντρολιβανο και το φασκομηλο και ριχνουμε μεσα τα ορτυκια μεχρι να ροδισουν.
5. Ριχνουμε με προσοχη το τσιπουρο και αφηνουμε να παρει μια βραση για 15"
6. Παιρνουμε το σκευος και το βαζουμε στο φουρνο για μιση ωρα στους 180 βαθμους (χωρις αερα.)
7. Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το υπολοιπο κρεμμυδι - μπεϊκον και το τσιγαριζουμε καλα.
8. Ριχνουμε 2 κουπες νερο και τον τραχανα και αφηνουμε να σιγοβρασει για 15 λεπτα.
Σερβίρισμα:
1.Βαζουμε τεσσαρες κουταλιες τραχανα και τον απλωνουμε στο πιατο
2.Επανω βαζουμε ενα ορτυκι ολοκληρο
3.Γαρνιρουμε με ψιλοκομενο μαιντανο και ξυσμα απο φλουδα λεμονιου!!
* Τη συνταγή μας έδωσε ο Δημήτριος ο Ταξιδευτής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου