Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Φρουτο-δροσερό επιδόρπιο GOURMET


για high τύπους και τύπισσες

Υλικά:
• ένα κιλό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά!
• δυο μήλα GOLDEN JONAS
• ένα ώριμο Μάνγκο
• ένα φακελάκι Σαφράνι, ( Ζαφορά ή Κρόκο )
• δέκα κομμάτια κάρδαμο ή κακουλέ
• ένα φλιτζάνι ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
• ένα φλιτζάνι καθαρισμένα ανάλατα φιστίκια Αίγινας
• ένα φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση:

• χτυπάμε το γιαούρτι και την μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
• σε ένα μπρίκι με λίγο νερό ρίχνουμε το Σαφράνι και τα κάρδαμα να πάρουν μια βράση τα κατεβάζουμε από το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Μάνγκο και τα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια, την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό με κάρδαμα και σαφράνι και τα γκλασάρουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να κάνουν ένα βαρύ σιρόπι.
• Βγάζουμε το γιαούρτι από το ψυγείο ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και το μισό από το νερό με το σαφρανι και τα κάρδαμα και ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
• Σερβίρουμε σε ανοιχτό μπολ το γιαούρτι και από πάνω περιχύνουμε τα φρούτα και το σιρόπι

Καλή όρεξη

* τη συνταγή μας έδωσε ο Δημήτριος ο Ταξιδευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια: