1 κιλο ροδακινα
1 κιλο βερυκοκα
1 κιλο μαυρη ζαχαρη (οχι καστανη)
1 κιλο λευκη κρυσταλικη
1 λεμονι
1 φασολι βανιλλια
1/2 λιτρο νερο.
καθαριζετε καλα τα ροδακινοβερυκοκα απο τα κουκουτσια και απο στιγματα.
τα βαζετε στην κατσαρολα,μαζι με την ζαχαρι και το νερο.
σε ενα τουλπανι βαζετε το λεμονι με πολλες χαρακιες γυρω γυρω, το φασολι της βανιλλιας και μια χουφτα απο τον σπορο που θα παρετε σπαζοντασ με καρυοθραυστη τα κουκουτσια των βερυκοκων.
βραζετε αργα σε σιγανη φωτια για μια ωρα.
ξαφριζετε τακτικα.
με ενα πιμερ η με ενα εργαλειο πουρε σπατε λειωνετε τα κομματια των φρουτων στο επιθυμητο μεγεθος.
βραζετε για ακομη μιση ωρα.
γεμιζετε τα βαζακια και τους βαζετε και το καπακι.
οταν κρυωσουν τα φυλατε σε δροσερο μερος.
καλη ορεξη!!
* τη συνταγή μας έδωσε ο Δημήτριος ο Ταξιδευτής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου