Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά:
4 αυγά
120 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. τριμμένο φουντούκι ή καρύδι χοντροκομμένο

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε μαζί την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος το τριμμένο φουντούκι.
4. Βάζουμε το μίγμα σε μακρόστενο ταψάκι (ή σε 2 αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


Update: Η συνταγή κακώς ονομάζεται σουφλέ, επειδή το γλυκό δεν φουσκώνει. Το εσωτερικό του πρέπει να είναι σχετικά ρευστό, ειδικά αν σερβιριστεί ζεστό.
* Αν προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι και ψήσετε το γλυκό 5-10 λεπτά παραπάνω, έχετε σίγουρα brownies.

5 σχόλια:

brexians είπε...

bale mavrizaxari me melassa tha apogiwsis tin gevsi

nosyparker είπε...

Λες; Θα το δοκιμάσω αύριο που περιμένω και κάτι φίλους ;-)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύκολο ακούγεται.
Καλή σου μέρα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό. Εστειλα και σε 1-2 άτομα και ακόμα μου λένε γι'αυτό!!!

ΣΟ-ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ!!!!!

nosyparker είπε...

:-) Είναι όντως θεϊκό!