Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Καριόκες

Υλικά:
200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από κέηκ που περίσσεψε)
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
¾ της κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού (πηχτό)
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ουίσκυ

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί.
2. Ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι.
3. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια, προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
4. Σε μια μεμβράνη βάζουμε το μίγμα, του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα, τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το αφήνουμε 1 μέρα στο ψυγείο.
5. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (200 γρ.)
6. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες και τις βουτάμε στην κουβερτούρα. Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν.
7. Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε στο ψυγείο.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δεν περίσεψε κέικ;;
Όλες οι συνταγές όμως είναι σούπερ.

nosyparker είπε...

Αν δεν έχει περισσέψει κέηκ, αγοράζεις 3-4 μικρά ατομικά κεκάκια, αυτά στα χάρτινα φορμάκια.

Ανώνυμος είπε...

Θα δοκιμασω !
Ευχαριστω για τη συνταγη !