Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Κέηκ λεμόνι με γλάσο

Υλικά:
2 & ¾ της κούπας Φαρίνα (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο baking powder)
1μιση κούπα ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη
¾ κούπα χλιαρό γάλα
3 αυγά
το ξύσμα ενός λεμονιού
σταφίδες (προαιρετικά)

Για το γλάσο:
¾ της κούπας ζάχαρη
ο χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και το ξύσμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 1-2 χούφτες σταφίδες.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Αφήνουμε το κέηκ να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε το χυμό λεμονιού σ’ ένα μπρίκι να βράσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Θα αφρίζει καθώς θα βράζει. Περιχύνουμε το γλάσο στο κέηκ καυτό, πριν πήξει.


5 σχόλια:

brexians είπε...

anti stafides vale kontita tha apogiothei

nosyparker είπε...

Τι είναι πάλι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Κοντίτα είναι τα μικρά αποξηραμένα κομματια φρούτων που έχουν στα S/M.
Ωραίο κέικ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο ακούγεται.Θα το κάνω σύντομα στον άνδρα μου.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω κι εγω για κοντιτα,αλλά και λίγο ξύσμα λεμονιου στο γλασο
καλες γιορτές :)