ΥΛΙΚΑ
30-40 αμπελόφυλλα
½ κούπα σταφίδες μαύρες και ξανθές
½ κούπα αμύγδαλο ψιλοκομμένο
½ κούπα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο.
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. κανέλα
2 κούπες ρύζι ( 1 γλασέ + 1 καρολίνα)
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ) ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5’.
2.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ½ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.
3. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ.
4. ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.
5. ΣΕ ΕΝΑ PYREX ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΛΛΗΤΑ ).
6.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40’.
7.TO PYREX ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.
ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ή ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
1 σχόλιο:
Θα γλυκίζουν ή μου φαίνεται; Έτσι όπως πας, θα με κάνεις να παχύνω!!! χαχα, δεν πειράζει όμως, συνέχισε ακάθεκτος. :-D
Δημοσίευση σχολίου