Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Κέηκ με ρευστή σοκολάτα

Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
3 κουταλάκια baking powder
7 αυγά (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)
1 βιτάμ
400 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή τη βάζουμε στα μικροκύματα 1-2 λεπτά.
2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
3. Χτυπάμε το βιτάμ στο μίξερ μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
4. Χτυπάμε πολύ καλά τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν πολύ αφράτη μαρέγκα. Τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέηκ.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά μόνο.

Προαιρετικά, όταν το βγάλουμε από τη φόρμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

2 σχόλια:

brexians είπε...

NA SIMIWSW OTI TE RAFSTA KEIK TA FILAME STO PSYGIO,,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πολυ-αγαπημένο κέικ.
Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω κάτι μια και το φτιάχνω συχνά. Πρέπει να τηρηθεί ο χρόνος ψησίματος ευλαβικά γιατί και 2 λεπτά παραπάνω μπορεί να το κάνουν μη ρευστό.
Επίσης πρέπει να κρυώσει εντελώς για να κοπεί.
Τα παιδιά μου τρελαίνονται και δεν προλαβαίνει να μείνει ώστε να μπει στο ψυγείο (για το σχόλιο του Δημητρη :-))