Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Κοτόπουλο με βερίκοκο

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στα δύο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φρέσκα βερίκοκα
1 φλιτζάνι χυμός ανάμικτος (πορτοκάλι-μήλο-βερίκοκο)
1 κουταλάκι μηλόξυδο
1 ½ κουταλάκι τζίντζερ

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ρίξει τζίντζερ. Βάζουμε 1 κουταλιά από αυτό το μίγμα και μισό βερίκοκο σε κάθε κομμάτι στήθους και τα τυλίγουμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά γυρίζοντας 1-2 φορές το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το χυμό με το υπόλοιπο τζίντζερ, περιχύνουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά ακόμα.


7 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

ti les logo epoxis to fresco verrikoko na to alaxw me jerw?

nosyparker είπε...

Μάλλον θα πρέπει να το μουλιάσεις πρώτα σε κάτι για να μαλακώσει. Σε μαυροδάφνη ίσως ή σε μπράντυ;

nosyparker είπε...

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, καλύτερα να μαλακώσεις τα βερίκοκα στον χυμό.

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

EXW MALAKWMENA SE TSIPOYRO.
NA TO ME8YSOYME KAI LIGO

nosyparker είπε...

χαχαχαχα είσαι απίστευτος μιλάμε!!!

nosyparker είπε...

ΥΓ Πάω τώρα να φτιάξω τορτελλίνι με σολωμό

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

apo genisimioy mou san ton ovelix epesa stin marmita!!
etoimasou gia mikra siggrafi epi ikonwn 8a lavete mail...