Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Κοτόπουλο με βερίκοκο

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στα δύο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φρέσκα βερίκοκα
1 φλιτζάνι χυμός ανάμικτος (πορτοκάλι-μήλο-βερίκοκο)
1 κουταλάκι μηλόξυδο
1 ½ κουταλάκι τζίντζερ

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ρίξει τζίντζερ. Βάζουμε 1 κουταλιά από αυτό το μίγμα και μισό βερίκοκο σε κάθε κομμάτι στήθους και τα τυλίγουμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά γυρίζοντας 1-2 φορές το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το χυμό με το υπόλοιπο τζίντζερ, περιχύνουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά ακόμα.


7 σχόλια:

brexians είπε...

ti les logo epoxis to fresco verrikoko na to alaxw me jerw?

nosyparker είπε...

Μάλλον θα πρέπει να το μουλιάσεις πρώτα σε κάτι για να μαλακώσει. Σε μαυροδάφνη ίσως ή σε μπράντυ;

nosyparker είπε...

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, καλύτερα να μαλακώσεις τα βερίκοκα στον χυμό.

brexians είπε...

EXW MALAKWMENA SE TSIPOYRO.
NA TO ME8YSOYME KAI LIGO

nosyparker είπε...

χαχαχαχα είσαι απίστευτος μιλάμε!!!

nosyparker είπε...

ΥΓ Πάω τώρα να φτιάξω τορτελλίνι με σολωμό

brexians είπε...

apo genisimioy mou san ton ovelix epesa stin marmita!!
etoimasou gia mikra siggrafi epi ikonwn 8a lavete mail...