Cotechino Modena ή Cotechino di Modena, επίσης, μερικές φορές cotecchino ή coteghino, είναι ένα φρέσκο λουκάνικο από χοιρινό, χοιρινό λίπος και δέρμα.
Παραδοσιακό αλλαντικό από τη Modena, στην Ιταλία, όπου θεωρείται και Παραδοσιακό προϊόν.
Μοιάζει και πολλοί το συνδέουν με το Zampone της Modena, αλλά ενώ έχει σχεδόν την ίδια εμφάνιση και επεξεργασία τα υλικά τους είναι διαφορετικά.
Το Cotechino χρονολογείται από το 1511, και την πολιορκία της Μirandola, όπου, οι πολιορκημένοι βρήκαν ένα τρόπο για να διατηρήσουν το κρέας.
Το Cotechino, σερβίρεται με Cannellini, φακές ή φασόλια με σάλτσα και πολέντα, ιδιαίτερα την περίοδο της πρωτοχρονιάς.
Παραδοσιακό αλλαντικό από τη Modena, στην Ιταλία, όπου θεωρείται και Παραδοσιακό προϊόν.
Μοιάζει και πολλοί το συνδέουν με το Zampone της Modena, αλλά ενώ έχει σχεδόν την ίδια εμφάνιση και επεξεργασία τα υλικά τους είναι διαφορετικά.
Το Cotechino χρονολογείται από το 1511, και την πολιορκία της Μirandola, όπου, οι πολιορκημένοι βρήκαν ένα τρόπο για να διατηρήσουν το κρέας.
Το Cotechino, σερβίρεται με Cannellini, φακές ή φασόλια με σάλτσα και πολέντα, ιδιαίτερα την περίοδο της πρωτοχρονιάς.
3 σχόλια:
Τα αλλαντικά είναι μία από τις αδυναμίες μου. Τι κρίμα που είναι τόσο ανθυγιεινά... :-(
Not sure what it is, but it looks delicious! I love seeing all the photos of the food you are preparing. Would you say they were traditional foods? Things you would prepare weekly?
Thank Helene. Most of what I present here is the dish of the day. But this one (Cotechino Modena) was uploaded by Δημήτριος ο Ταξιδευτής. i don't think he made it himself. He must have bought it. :-)
Δημοσίευση σχολίου