Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Καλαμάρια γεμιστά


Υλικά:


4 καλαμάρια

2 κρεμμύδια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1 μέτρια ντομάτα

1 πιπεριά μακρόστενη

200 γρ. φέτα

2 κουταλιές κουκουνάρι

μαϊντανός

δυόσμος

αλατοπίπερο



Εκτέλεση:


Κόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγη καυτερή πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει. Όταν το μίγμα έχει πιει σχεδόν τα υγρά του, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το κουκουνάρι, το μαϊντανό και τη φέτα τριμμένη. Αν δεν σας αρέσει η φέτα, κόψτε 4 λεπτά μπαστουνάκια γκούντα ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί και βάλτε από ένα μέσα σε κάθε καλάμάρι. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μίγμα και τα ψήνουμε περίπου μια ώρα στους 170-180 βαθμούς σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.



* Προσοχή: Τα καλαμάρια μαζεύουν πολύ στο ψήσιμο, οπότε αν δεν είναι μεγάλα, θα χρειαστούν 2 για κάθε άτομο. Αν περισσέψει γέμιση, βράστε την μαζί με λίγο ρύζι. Θα χρειαστεί για το σερβίρισμα.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία κουζίνα και πολύ ωραίες συνταγές!Σε παρακολουθώ από τότε που έκανα το μπισκοτογλυκό σου και έκανε θραύση φυσικά...Όλγα

nosyparker είπε...

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Όλγα. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές.

Juanita La Quejica είπε...

Εξαιρετικά τα καλαμαράκια σου! Τα "έσωσα" στην λίστα μου, ευχαριστώ.

MaryAthenes είπε...

Miam, μου αρεσουν πολυ !