Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Λαζάνια με λαχανικά



Υλικά: (για σκεύος 25x38 cm)


1 πακέτο λαζάνια

½ κιλό σπανάκι

2-3 μέτρια καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1-2 ώριμες ντομάτες

μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κούπα καλαμπόκι

μανιτάρια ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

λίγο γάλα

αλατοπίπερο

1 φάκελο έτοιμη μπεσαμέλ

3-4 ποτήρια γάλα

μοσχοκάρυδο

λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο (εγώ βάζω γκούντα).


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το καρότο και τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σπανάκι μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Προσθέτουμε το καρότο, το καλαμπόκι, τη ντομάτα και λίγο νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Τα μανιτάρια τα ρίχνουμε προς το τέλος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.


Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά (να πάει καλά παντού και στα τοιχώματα). Βρέχουμε τα λαζάνια ένα ένα σε γάλα και απλώνουμε μια στρώση στο ταψάκι μας.



Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μίγμα με τα λαχανικά. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση λαζάνια κι άλλη μια στρώση λαχανικά. Σκεπάζουμε με λαζάνια και τα βρέχουμε με ό,τι έχει περισσέψει από το μίγμα λαχανικών. (Θα περισσέψουν μερικά λαζάνια, κρατήστε τα για την επόμενη φορά




Χτυπάμε τη σκόνη μπεσαμέλ με 3-4 ποτήρια γάλα και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Σκεπάζουμε τα λαζάνια με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ). 5-10 λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τριμμένο κίτρινο τυρί.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νιάμ νιάμ,τέλεια ιδέα Nosy.Μπορώ να τα βουτήξω σε φυτικό γάλα και να κάνω και φυτική μπεσαμέλ,οπότε ορίστε και το νηστίσιμο!Αρκεί τα λαζάνια να είναι νηστίσιμα..Να είσαι καλά!..ΌΛγα

Leigh-Cheri είπε...

Τι μου κάνεις τώρα ρε Nosy!
Είχα να μπω λίγο καιρό στο μπλογκ, καθ' ότι πάλι σε περίοδο αλλαγών βρίσκομαι, και βρίσκω όλα αυτά τα πιάτα μαζεμένα κι έχω να φάω κάτι καλό ούτε θυμάμαι από πότε και τα 'χεις βάλει και σε φωτογραφίες και ΕΛΕΟΣ!!!
Ελπίζω να είσαι καλά.
Φιλάκια