Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Τορτελίνια με μελιτζάνα




Υλικά:

250 γρ. τορτελίνια (με ό,τι γέμιση θέλετε)
1 μέτρια μελιτζάνα
2 ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, την αλατίζουμε, την "ποτίζουμε" με ξύδι και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσει. Βράζουμε το τορτελίνια και τα σουρώνουμε. Ξεπλένουμε τη μελιτζάνα και τη στίβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. Την τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ρίγανη και, αν θέλουμε, λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

1 σχόλιο:

cook είπε...

ενα καλοκαιρινο φαγακι μες τον χειμωνα :)