Υλικά:1 κιλό γαύρο
μουστάρδα
λεμόνι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:Πλένουμε τον γαύρο και τον αλατίζουμε. Σ΄ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε 1 δάχτυλο νερό και μισή κούπα λάδι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το γαύρο και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μετά από 5 λεπτά ξεσπεπάζουμε κι όταν η σάλτσα έχει δέσει, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
1 σχόλιο:
είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική για τον γαύρο και νοστιμότατη.
επίσης δεν είναι και ακριβώς τηγανητό
μπράβο!
Δημοσίευση σχολίου