Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Τιραμισού με γιαούρτι


Υλικά: (για ένα ταψί κουζίνας)

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 λίτρο κρέμα γάλακτος (για γλυκά)
2 κούπες espresso (2 κουταλιές της σούπας καφές + 2 κουταλιές ζάχαρη)
5 κοταλιές της σούπας ζάχαρη
λικέρ Tia Maria ή Kalhua
κακάο σκόνη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τον espresso και βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ από την πλευρά που δεν έχει ζάχαρη, και τα στρώνουμε ανάποδα στο ταψί. Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Προσθέτουμε στο γιαούρτι το λικέρ και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα. Βάζουμε και τα δυο στο ψυγείο. Όταν έχουν κρυώσει, με ένα κουτάλι, παίρνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στο γιαούρτι, χωρίς να ανακατέψουμε καλά, για να μείνει το μίγμα αφράτο. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω απ' τα σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε με κακάο. Επαναλαμβάνουμε δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, κρέμα και κακάο. Στο σερβίρισμα, ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος στο πιάτο και πασπαλίζουμε με κακάο πριν βάλουμε το τιραμισού.

3 σχόλια:

Μάτα είπε...

Ωραία συνταγή,εναλλακτική του μασκαρπόνε. Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαίρια!
Φιλιά!

WEDDING&CHRISTENING BOXES OF SWEETS είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!
ΑΠΟΡΙΕς ΑΡΧΑΡΙΑΣ:
1)ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΨΙΟΥ?
2)ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ?
3)ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ(ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ+ΚΑΦΕ)Κ ΜΕΤΑ ΨΥΓΕΙΟ?
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΕΛΙΤΑ

nosyparker είπε...

ΕΛΙΤΑ
1) ταψί περίπου 30Χ40 εκατοστά
2) εξαρτάται πόσο μεγαλα κομμάτια θα κόψεις, υπολόγισε 12 περίπου
3) τα υλικά τα προσθέτεις με τη σειρά που λέει η συνταγή, ένα ένα και κάθε φορά που προσθέτεις ένα ξαναχτυπάς με το μίξερ