Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Σεράνο


Υλικά: (για ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών)

Για το παντεσπάνι:
1 βιτάμ
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι κακάο
1 κουταλάκι baking powder
1 βανίλια

Για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού

Για τη σαντιγύ:
1 Morfat (φυτική)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για το γκαρνί:
κουβερτούρα
ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή φουντούκι


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπάνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και το προσθέτουμε στο παντεσπάνι λίγο-λίγο. Πρέπει να είναι κρύο το παντεσπάνι και ζεστό το σιρόπι ή το αντίθετο.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τη morfat για 5 λεπτά στο μίξερ και προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Όταν κρυώσει το γλυκό, αλείφουμε τη σαντιγύ στην επιφάνεια. Στο τέλος, τρίβουμε την κουβερτούρα και προεραιτικά προσθέτουμε τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: