Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Σαλάτα ρόκα με ρεβύθια



Υλικά:

250 γρ. ρόκα
100-150 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι
μαϊντανός
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού
1 πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά)

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει 1 κουταλιά μαγειρική σόδα από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί πετάμε το νερό, βράζουμε τα ρεβύθια και τα στραγγίζουμε. Αναμειγνύουμε τη ρόκα με τα ρεβύθια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και αν θέλουμε μια πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το χυμό μισού λεμονιού.

2 σχόλια:

Peter M είπε...

Nosy, poli oraio enfanisi kai sigoura nostimo....oario salata tis epoxis.

Ξένια Παπαδημητρίου είπε...

καλή λύση για να φαει κανείς τα ρεβύθια που είναι θρεπτικά. Θα έλεγα ως ιδέα να προσθέταμε στη σαλάτα λίγη ωμή γλυστρίδα. Και ποιός μας ακούει μετά... Ξ.Π.