Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009
Σαλάτα ρόκα με ρεβύθια
Υλικά:
250 γρ. ρόκα
100-150 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι
μαϊντανός
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού
1 πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά)
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει 1 κουταλιά μαγειρική σόδα από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί πετάμε το νερό, βράζουμε τα ρεβύθια και τα στραγγίζουμε. Αναμειγνύουμε τη ρόκα με τα ρεβύθια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και αν θέλουμε μια πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το χυμό μισού λεμονιού.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Nosy, poli oraio enfanisi kai sigoura nostimo....oario salata tis epoxis.
καλή λύση για να φαει κανείς τα ρεβύθια που είναι θρεπτικά. Θα έλεγα ως ιδέα να προσθέταμε στη σαλάτα λίγη ωμή γλυστρίδα. Και ποιός μας ακούει μετά... Ξ.Π.
Δημοσίευση σχολίου