Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Toad in the hole


Υλικά:

Λουκάνικα 
Ηλιέλαιο
Αυγά
Γάλα 
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Τα λουκάνικα είναι αναλόγως το μέγεθος που έχει το σκεύος σας και το μέγεθος του λουκάνικου φυσικά. Εγώ πήρα 4 καραμανλίδικα για το πυρέξ της φωτογραφίας. Αυγά, γάλα και αλεύρι βάζετε σε ίσες αναλογίες, μετρώντας με μια μεγάλη κούπα. Αν το σκεύος σας είναι πολύ μεγάλο, βάλτε μιάμιση κούπα ή δύο. Στη δική μου κούπα μέτρησα 4 αυγά. 
Στρώνουμε τα λουκάνικα στο σκεύος. Δεν χρειάζεται να τα κόψετε, εμφανισιακά είναι πιο όμορφο με ολόκληρα τα λουκάνικα. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε κι ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι. Περιχύνουμε με ηλιέλαιο. Βάζουμε στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 225 βαθμούς στον αέρα, κι αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε το μίγμα.
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε χτυπάμε καλά τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι με σύρμα, μέχρι να μην έχει καθόλου σβόλους. Μετά από 10 λεπτά περιχύνουμε τα λουκάνικα με το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. 
Οι Άγγλοι το συνοδεύουν με gravy sauce. Είναι πολύ νόστιμο. 

Πηγή: SORTEDfood

Δεν υπάρχουν σχόλια: