Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Πίτα κουρού με πράσο και λουκάνικο



Υλικά:

Για τη ζύμη κουρού
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια baking powder
250 γρ. μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για τη γέμιση
3 μεγάλα πράσα
2 χωριάτικα λουκάνικα
σκόνη πάπρικα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη (που την έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου), έπειτα το γιαούρτι και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο σε κομμάτια, ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Προς το τέλος ρίχνουμε μπόλικη πάπρικα. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε 2 φύλλα. Βάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε και τρυπάμε με το πηρούνι το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: