Υλικά:
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
100 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα (marzipan)
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι τριμμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
220 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
2 κρόκους αβγών
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ανθόνερο
τρούφα ροζ, γαλάζια, πράσινη σε παλ αποχρώσεις
γυαλιστερή, ροζ, μπλε, πράσινη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την αμυγδαλόψυχα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε ψήσει ελαφρά, και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ για να μας γίνει η ζύμη αφράτη και απαλή.
Πλάστε από τη ζύμη στρογγυλά μπαλάκια μικρότερα από καρύδι. Αραδιάστε τα μπισκοτάκια σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο και ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 20-25'. Βγάλτε τα από το φούρνο κι όπως είναι ζεστά, ραντίστε τα με ανθόνερο και πασπαλίστε τα με τα διάφορα χρώματα ζάχαρης.
Σε μερικά μπολ ανακατέψτε ζάχαρη άχνη με διάφορα χρώματα τρούφας. Πασπαλίστε άλλα μπισκοτάκια με ροζ, άλλα με πράσινη και άλλα με γαλάζια τρούφα.
4 σχόλια:
Re nosy ti einai afto tpt pio aplo den eheis gia mas tous ksenitimenous ergenides tempelides? Protimo na katso na ashoitho me ti lisi tou defterou therimatos tou Godel para na kano auti ti sintagi. Pio eukolo mou fainetai. I mipos eiste eseis poli eksipnoi kai ego poli mlkas? Paizei. Pou na to dei kai o otious. Mporei kai na autoktonisei i na ton piasei krisi kai na grafei orthografimena apo toude kai eksis. Telos panton pes oti efaga kai marese. Katapliktiko
Telika apodeiknietai oti eimai mlkas mia kai to post den einai tis nosy kai ego kano comment sti nosy. Kainourio ai afto na to kano pio sihna
kafouroutsos, κανείς δε γεννήθηκε chef, practice makes perfect που λένε :-D Ξεκίνα με λαδερά και ζυμαρικά που είναι πιο εύκολα.
xaxaxaxaxaxaxa!!!!!!!!!!!!??????????
Δημοσίευση σχολίου