Υλικά:
1 αρνάκι γύρω στα 7-8 κιλά με τη συκωταριά
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2,5 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
½ ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
γαλέτα
βούτυρο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε το αρνί και το αλατοπιπερώνουμε.
2. Βράζουμε τη συκωταριά σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 1 ώρα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
3. Σωτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι ώσπου να μαραθούν.
4. Προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο, 6 ποτήρια ζωμό από τη βρασμένη συκωταριά, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Βράζουμε τα υλικά για μισή ώρα.
6. Γεμίζουμε το αρνί με τα βρασμένα υλικά, το ράβουμε με κλωστή, δένουμε τα πόδια ανά δύο και το τοποθετούμε σε ταψί. Βουτυρώνουμε καλά.
7. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 3 ώρες.
2 σχόλια:
Καλέ από νωρίς μας έβαλες σε πειρασμό! Μας κολάζεις!!!
Πρέπει να προνοέι η νοικοκυρά καλέ. Όχι τελευταία στιγμή. :-P
Δημοσίευση σχολίου