Υλικά:
1μισυ κιλό καλαμαράκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μικρά παντζάρια τριμμένα
ελαιόλαδο
1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
2 καυτερές πιπεριές
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές στο λάδι και προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Τα σβήνουμε με λίγο κρασί.
2. Ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. (Εναλλακτικά, αντί για παντζάρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντομάτες)
3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε το φαγητό για 15 περίπου λεπτά.
4. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και πασπαλίζουμε με άνηθο.
Πηγή: Περιοδικό Glow, τεύχος Μαΐου 2006
1 σχόλιο:
Φαίνεται πολύ ωραία και προτότυπη συνταγή.
Δημοσίευση σχολίου