Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007

Σολωμός σε μαρινάτα

Υλικά:
φιλέτα σολωμού
ο χυμός από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι χυμός λεμόνι
ελαιόλαδο
ξερό τζίντζερ
δεντρολίβανο
λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι μέλι
φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Στίβουμε τα πορτοκάλια, προσθέτουμε το λεμόνι, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και τη ζάχαρη και βάζουμε το σολωμό να μαριναριστεί αρκετές ώρες στο ψυγείο.
2. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα φιλέτα σολωμού και από τις δυο πλευρές προσεκτικά.
3. Στη μαρινάτα προσθέτουμε το μέλι και μ’ αυτό σβήνουμε το σολωμό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Βγάζουμε το σολωμό και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης και γαρνίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας. Eναλλακτικά αντικαθιστούμε το φυστίκι με σουσάμι.


1 σχόλιο:

boo είπε...

Θεϊκό! με ένα ποτηράκι κρασί και λίγη σοκολάτα για επιδόρπιο...