Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Spaghetti με μελιτζάνα & σάλτσα ελιάς

Αυθεντική Ιταλική συνταγή

Υλικά:
500 γρ. spaghetti
100 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό συμπυκνωμένο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
½ φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 20-25 λεπτά και τις ξεβγάζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τη μελιτζάνα και το σκόρδο 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον ντοματοπολτό και κατόπιν αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές όταν η σάλτσα είναι έτοιμη. Βράζουμε χωριστά το spaghetti και το στραγγίζουμε καλά. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ταιριάζει πολύ με κόκκινο κρασί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: