Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007

Spaghetti με σκόρδο και λάδι

Αυθεντική Ιταλική συνταγή

Υλικά:
1 πακετο μακαρόνια
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:
Βράζοντας τα μακαρόνια, παίρνουμε ταυτόχρονα ένα μικρό κατσαρολάκι και μέσα σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδου ρίχνουμε μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι και βάζουμε να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά φετούλες από 4-5 σκελίδες σκόρδο. Όταν ροδίσει το σκόρδο, σβήνουμε τη φωτιά. Μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα με τα μακαρόνια. Άν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη βασική συνταγή τρίμμα από μερικές φρυγανιές και να το απλώσουμε στα μακαρόνια.


1 σχόλιο:

amo είπε...

μμμ τέλειες και οι δύο μακαρονάδες!