Μια εναλλακτική συνταγή που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις….
Είναι ιδανική για πρώτο πιάτο σε γευματα με ψαρί ή πάστα και αποτελεί ένα γαστριμαργικό βραδινό πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
250 βούτυρο αγελάδας ή 1 πακέτο Βιτάμ
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
2 μήλα GOLDEN JONAS ή GOLDEN κομμένα σε κύβους ( 1 μήλο με το φλούδι )
1 λίτρο χυμό μήλου έτοιμο η από τον αποχυμωτή σας.
½ κιλό GOUDA τριμμένη
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένα πιπέρια (πράσινο , κόκκινο, μαύρο, άσπρο)
1 πρέζα αλάτι
Σχινόχορτο ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ )
1.σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει λίγο.
2. προσθέτουμε αλεύρι, γάλα, καρύδια και τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
3.ριχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
4. προσθέτουμε ανακατεύοντας και τον χυμό μήλου μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
5.βραζουμε για 5’ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σε ζεστό μπολ , ρίχνοντας στο κέντρο λίγο σχινόχορτο και λίγο από τα πιπέρια για νοστιμιά και ντεκόρ .
Το συνοδεύουμε με φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί και ένα ποτήρι λευκό γλυκό κρασί από την Λήμνο…
Καλή όρεξη!
7 σχόλια:
Δημήτρη, ένα πακέτο Βιτάμ και μισό κιλό Guda μου ακούγονται υπερβολικά. Λέω να δοκιμάσω να βάλω τα μισά και βλέπουμε. Θα την κάνω τη σούπα σήμερα ή αύριο και θα σου γράψω εντυπώσεις.
Τελικά τη σούπα την κάναμε για βραδινό. Το μισό κιλό Gouda το χρειαζότανε, καθώς λιώνει τελείως το τυρί. Βιτάμ όμως έβαλα λιγότερο. Νόστιμη κι ελαφριά στη γεύση, αλλά για το δικό μου στομάχι ήταν λίγο βαριά, με πείραξε το καρύδι.
Προσοχή: αν βάλετε όλα τα υλικά της συνταγής, βγαίνει αρκετά μεγάλη η δόση (ολόκληρη κατσαρόλα!), οπότε καλύτερα να χρησιμοποιείσετε τα μισά υλικά.
8a to dokimasw
δηλαδή όλοι και όλες γνωρίζετε τι είναι το σχινόχορτο;
Όχι. Διακρίνω μια ειρωνεία ή μου φαίνεται; Εξάλλου στη συνταγή προτείνεται απλά για το σερβίρισμα. Εγώ την έφτιαξα χωρίς αυτό.
xeiroteri aidia den exw faei sti zwi mou
malaka EE malaka
tsampa ta lefta
Δημοσίευση σχολίου