Παρασκευή 8 Μαΐου 2009
Φακόρυζο
Υλικά:
1 κούπα φακές
1 κούπα ρύζι
1 κρεμμύδι
μανιτάρια (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
αλατοπίπερο
ρίγανη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Σ' ένα άλλο σκεύος, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μόλις μαλακώσουν τα σβήνουμε με μπαλσάμικο. Αφήνουμε λίγο να βράσουν μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε 2-3 κούπες νερό και το ρύζι. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο κι έχει πιει τα υγρά του, ρίχνουμε μέσα και τις φακές και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε βάζουμε και λίγη ρίγανη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Μια μέρα είχα κάνει φακές και ο ΄'ανδρας μου ως συνήθως το ..'εσκασε! Το βράδυ που γύρισε έβαλα λίγο ρυζάκι στις φακές και έκανα αυτό ακριβώς που έκανες κι εσύ.Έγινε πολύ νόστιμο , το παραδέχθηκε και το έφαγε όλο.Είχα ακούσει απο ένα διαιτολόγο πόσο θρεπτικό είναι.
Πολύς κόσμος που δεν τρώει φακές, τρώει φακόρυζο. Από τότε που το δοκίμασα, δεν έχω ξανακάνει φακές σούπα. :-)
Δημοσίευση σχολίου