Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μπριάμ



Υλικά:

2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
φρέσκιες ντομάτες ή ντοματοχυμός
πελτές ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
μαϊντανός
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Περιχύνουμε με ντοματοχυμό και προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, χαμηλώνυμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, βγάζουμε το καπάκι κι αφήνουμε να πιει τα υγρά του και με μείνει με το λάδι του.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Κοτόσουπα με γιαούρτι



Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλο
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
σέλινο, μαϊντανό και 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
3. Προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
4. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό (5-6 πιάτα της σούπας) και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα χορταρικά.
5. Αφού μαλακώσει το κοτόπουλο αφαιρούμε δυο-τρεις κουτάλες από το ζουμί και το χτυπάμε με σύρμα μαζί με το γιαούρτι όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο.
6. Το ρίχνουμε αργά μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

* Αν σας φαίνεται πολύ νερουλή ρίξτε λίγο corn flour στο ζωμό όσο βράζει κι ανακατέψτε καλά να μη σβωλιάσει.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Σαλάτα ρόκα-μανιτάρια


Υλικά:

50ο γρ ρόκα
500 γρ φρέσκα μανιτάρια (ωμά, ψιλοκομμένα, χωρίς τα κοτσάνια)
καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε κυβάκια ή ζουλιέν
παρμεζάνα ή τυρί pecorino (όχι τριμμένο, απλά κομμένο σε φλούδες)

Για το dressing:

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού

* Δεν χρειάζεται αλάτι

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Chili con Carne



Υλικά:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ κόκκινα φασόλια (βρασμένα ή κονσέρβα)
χυμός ντομάτας ή 2 τριμμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλάκια chili σε σκόνη
1 κουταλάκι κύμινο
ρίγανη
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό, μαζί με το chili, και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά, έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια και αφήνουμε να βράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά, μέχρι να πιει τα υγρά του. Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω σε μεξικάνικη τορτίγια, με ρύζι, γιαούρτι και πάπρικα.