Κυριακή 1 Απριλίου 2007

Βραστό κρέας Άμπγκους

Mια συνταγή από την ΣΕΪΛΑ ΑΜΙΡΙ στην Τεχεράνη του Ιράν

Υλικά:
1 κούπα μαυροφάσουλα
1 κούπα άσπρα φασόλια
1 ½ κιλό βοδινό με κόκαλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πατάτα
½ κούπα ρύζι Καρολίνα
1 ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας τουρκμέρικ (κιτρινόριζα)
αλάτι, πιπέρι
1 στυμμένο λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλύνετε το κρέας και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει, μαζί με τα φασόλια το κρεμμύδι την κιτρινόριζα αλάτι και πιπέρι και βράστε για 2 ώρες σε σιγανή φωτιά.
Στην συνέχεια προσθέστε τις πατάτες το ρύζι και την ντομάτα και συνεχίστε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
Βγάλτε το από την κατσαρόλα, ξεχωρίστε το ζουμί από το υπόλοιπο φαγητό. Και το κρέας από τα υπόλοιπα υλικά.
Με ένα πιρούνι λειώνετε τα υπόλοιπα υλικά και δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι.
Το ζουμί το σερβίρετε, σε ξεχωριστό μπολ και βουτάτε φρυγανισμένα αραβικά πιτάκια σε αυτό.

Καλή όρεξη!!


2 σχόλια:

nosyparker είπε...

Welcome back Μήτσε. Ωραίο φαίνεται.
:-)

Ανώνυμος είπε...

Πεντανόστιμο και καλού γούστου το μπλογκ σας. Αυτή η ανακάλυψή μου θα πιάσει τόπο.:))