Υλικά:1 κουτί γάλα εβαπορέ
ίση ποσότητα νερό
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ή Μιράντα Παπαδοπούλου
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
3 κουταλιές corn flour
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βιτάμ
1 κουτί Morfat
ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
τρούφα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το εβαπορέ και το νερό και το ζεσταίνουμε. Όσο είναι ακόμα κρύο το γάλα, ρίχνουμε το corn flour και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αραιή κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Σπάμε μέσα τα μπισκότα, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι. Αφού κρυώσει προσθέτουμε από πάνω τη σαντιγύ που έχουμε φτιάξει χτυπώντας το Morfat με το ζαχαρούχο και πασπαλίζουμε με την τρούφα και τα υπόλοιπα φουντούκια.
9 σχόλια:
θαύμα μου φαίνεται....λέω να το δοκιμάσω αμέσως!
λοιπόν το έφτιαξα και είναι τέλειο...μόνο που αντί για φουντούκια που δεν είχα έβαλα 3 κ.σούπας τριμμένη καρύδα στην κρέμα,καθώς και 2 σφηνάκια λικερ καρύδας στην σαντιγύ...
θα το φωτογραφίσω και θα βαλω link στο ποστ για τη συνταγή εδώ...ok?
είναι έτοιμη εδώ :)
το δοκιμασα κι εγω (2 χρονια μετα την αναρτηση του) και σε λιγο θα ταισω μερικους και θα δω αντιδρασεις. να σημειωθει οτι ειμαι φοιτητρια και η μοναδικη μου επαφη με την κουζινα ειναι για να βαλω νερο.
(υγ. προσθεσα και λιγο baileys..θελει ο μπεκρουλιαρης να κρυφτει..:P)
ευχαριστω!
υπεροχο το γλυκο!ειμαι 15 χρονων και το εχω κανει το γλυκο πανω απο 5 φορες.
εμένα δεν μου βγήκε....τι έκανα λάθος?έκανα ότι γράφει!!!
rina, τι ακριβώς δεν σου πέτυχε;
δεν είχα ξηρους καρπούς και έβαλα μόνο μπισκότο.
στη σαντυγι έβαλα 1 σφηνάκι λικέρ, και 1 κ.σ κακάο να γίνει ακόμα πιο σοκολατένιο!
Α, επισης παντού ακατέργαστη (μαύρη) ζάχαρη.
Έγινε θαύμασιο!!!
ευχαριστώ για την ιδέα!
Δημοσίευση σχολίου