Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Μανιταρόσουπα



Υλικά:

μανιτάρια φρέσκα (μισό κιλό είναι αρκετά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα γάλα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
2. Τα μανιτάρια τα κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια και τα ρίχνουμε να σωταριστούν μαζί με το κρεμμύδι
3. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό.
4. Ρίχνουμε 2 κούπες νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο.
5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.


* Παραλλαγή: Αφού τσιγαρίσουμε λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε άνηθο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε νερό και μισή κούπα ρύζι.

3 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

nostimi kai grigori!!

nosyparker είπε...

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια.

Froufrou είπε...

Εγώ τη δοκίμασα προσθέτοντας μία πατάτα κομμένη σε κύβους και ένα καρότο κομμένο σε κύβους.... και έγινε πεντανόστιμη! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!