Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Κορμός σοκολάτα



Κοσμός με μπισκότα

Υλικά:

1 κουβερτούρα (125 γρ)
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 σαντιγύ morfat
3 κρόκοι
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λικέρ
τριμμένο αμύγδαλο καβουρδισμένο ή φουντούκι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το κονιάκ κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη σαντιγύ. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας. Αν θέλουμε βάζουμε αμύγδαλο ή φουντούκι. Του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή το βάζουμε σε μακρόστενο αλουμινένιο φορμάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.



Κορμός με παντεσπάνι

Υλικά:

Για την κρέμα σοκολάτα:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βιτάμ
κακάο σκόνη (όσο θέλουμε)
λίγο κονιάκ

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) με το ζαχαρούχο, προσθέτουμε όσο κακάο θέλουμε και λίγο κονιάκ. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα απ' άκρη σ' άκρη και τυλίγουμε προσεκτικά. Εξωτερικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο χρησιμοποιώντας μερέντα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

4 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Σε τι σκεύος έψησες αυτή τη δόση παντεσπάνι, σε συνηθισμένο πυρέξ για παράδειγμα;

nosyparker είπε...

Σε ταψάκι περίπου 30Χ40 cm.

Katerina ante portas είπε...

Ευχαριστώ! Έτσι που το παραθέτεις, μοιάζει εύκολο!:)

NIOBH είπε...

Το έφτιαξα κι έγινε ωραίο....αν και θα το προτιμούσα με μερέντα. Την επόμενη φορά!!!!
Όπως μου είπε και η nosyparker.....για να γυρίσει το παντεσπάνι σε ρολό....πρέπει να βρέξετε καλά μια πετσέτα...να τη στοίψετε, να βάλετε πάνω το παντεσπάνι και να το γυρίζετε σιγά σγιά μαζί με τη πετσέτα....αλλιώς σπάει.