Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά:
2 κιλά ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές δυόσμο (ξηρό ή φρέσκο)
100 γρ.τυρί της αρεσκείας μας
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Ψιλοκόβουμε και την πιπεριά Φλωρίνης.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και τα κρεμμύδια και το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το δυόσμο και το αλατοπίπερο.
3. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
4. Πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: