Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2007

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Η συνταγή είναι της φίλης μου της Αγγελικής

Υλικά:
χταπόδι (μισό κιλό ανά 2-3 άτομα)
μισό πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2-3 μεγαλούτσικα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
πιπέρι
κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο αποψυγμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά σε κασταρόλα σκεπασμένη χωρίς νερό να βγάλει τα υγρά του και να ψηθεί σ΄αυτά. Μόλις μαλακώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα (που έχει ακόμα το υγρό του) με τα κρεμμύδια κομμένα, λάδι, πιπέρι και αρκετό κρασί (ΟΧΙ αλάτι! Τα θαλασσινά είναι αλμυρά!). Μετά από κανα μισάωρο ή λίγο παραπάνω (μέχρι να βράσει και το κρεμμύδι), προσθέτουμε το μακαρονάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει να σε πολύ χαμηλή φωτιά σκεπασμένο ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσει. Έχουμε ζεστό νερό ή κρασί - ακόμα καλύτερα δίπλα και δοκιμάζουμε κάθε τόσο μόλις στεγνώνει, αν χρειάζεται κι άλλο υγρό για να βράσει. Προσθέτουμε το πιπέρι. Αλάτι βάζουμε στο τέλος μόνο, αν χρειάζεται.


2 σχόλια:

amo είπε...

To έφτιαξα μόλις χθες και άρεσε πολύυυ!
Ευχαριστώ!

η άλλη Αγγελική είπε...

Χαίρομαι πολύ amo που σου άρεσε και που σχολίασες
:-)