Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007

Μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια και κονιάκ

Για τον Χρήστο που ζήτησε κρέας με μανιτάρια

Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
200-300γρ μανιτάρια
1/2 ποτήρι κονιάκ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δεντρολίβανο

Εκτέλεση:
1. Ανοίγετε και χτυπάτε το φιλέτο. Το αλατοπιπερώνετε και το σωτάρετε μαζί με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
2. Μόλις ροδίσει λίγο, ρίχνετε το κονιάκ, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη και το αφήνετε να βράσει για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε περίπου μισο ποτήρι νερό. Το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό του.

Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου στις οποίες έχετε προσθέσει λίγο κρασί, λίγο σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο. Συνδυάζεται πολύ ωραία με ένα καλό κόκκινο κρασί.

* Η συνταγή είναι από το περιοδικό Vita, τεύχος Φεβρουαρίου 2006.

4 σχόλια:

dimitris-r είπε...

Καλησπέρα,
ωραία και νόστιμα.
Δύο ενστάσεις:

-η πρώτη αφορά το φιλέτο. Δεν είναι ωραίο να το χτυπάμε.

-η δεύτερη αφορά την φίλη σου Αθηνά (ως πηγή της συνταγής).
Η ίδια δηλώνει -εκεί στο mindtrap- ότι τη συνταγή τη βρήκε στο Vita Φεβρουαρίου. Αυτό κατάλαβα και συγνώμη αν κατάλαβα λάθος.
:-)

nosyparker είπε...

Oooops, δίκιο έχεις, πάω να το διορθώσω. :-/

dimitris-r είπε...

:-)

Αιολος είπε...

ΝΑ είσαι καλα...!

(χρηστος από το "άλλο")