Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2007

Γαρίδες κρασάτες

Υλικά:
20 γαρίδες
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά λιωμένο σκόρδο
λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες μόνο στο σώμα, αφήνοντας κεφάλι και ουρά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί, μετά το λάδι και το λιωμένο σκόρδο. Σ’ αυτό τηγανίζουμε για λίγο μόνο τις γαρίδες. Σβήνουμε με λεμόνι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Το ζουμί που περίσσεψε το χτυπάμε στο μπλέντερ και περιχύνουμε τις γαρίδες.



2 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

καλο μου φαινετε θα το δοκιμασω !!

nosyparker είπε...

Είναι εύκολη και γρήγορη. :-)