Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑ
ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΦΙΛΕΤΟ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ή 1 κ.σ. ΞΕΡΟ
½ ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ
3 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ή ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
6 κ.σ. ΚΟΦΤΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ!
ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΕΙΡΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ)
1.ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ, ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΙΣΑ ΜΕΡΗ.
2.ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.
3.ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.
4.ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΣΕΪΚΕΡ ή ΣΕ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΥΛΟΣ.
5.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΥ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ.
6. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.
7. ΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ . (ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ).
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΑ ΡΗΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑΣ, ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ….
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
γεια σου. καλη χρονια
ειμαι ιταλιδα και μιλω πολυ πολυ λιγο ελλινικα.
I can read greek more then I can speak it or write it
your blog is very nice and I use it to study greek!
Καλή χρονιά :-)
Καλώς ήρθες, alessandra, ελπίζω να δοκιμάσεις και κάποιες από τις συνταγές μας.
Μήτσε, λέω να το κάνω το φαγητό την Κυριακή.
Sure, I want to try your recipe
The first I want to try is felafel http://nosyparker-mageiremata.blogspot.com/2007/02/blog-post_18.html
I will prepare it as soon as I can go to the market (now it's snowing and I don't want to exit form home) and buy ρεβύθια.
I don't know their name in english. In italian they are Fave.
If you like you can visit my blog http://alessandra-appuntisparsi.blogspot.com/.
It's in italian but you can see the pictures.
Ο μπακαλιάρος μουσακάς ήταν ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΣ! Τα υλικά έδεσαν τέλεια, αλλά παρέλειψα την κρέμα γάλακτος γιατί μου φάνηκε υπερβολική. Επίσης έβγαλε λίγο παραπάνω λάδι απ' ότι περίμενα, ίσως την επομένη να ψήσω τις μελιτζάνες στο γκριλ αντί να τις τηγανίσω. Μήτσε, σ' ευχαριστουμε για τη συνταγή, ήταν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα! ;-)
xeromai pou sas arese!!
Τη δεύτερη μέρα το φαγητό ήταν ακόμα πιο νόστιμο. Γενικά πρέπει να "κάτσει" λίγες ώρες για να σφίξει.
ΥΓ Ξέχασες τα γράψεις σε ποια φάση μπαίνει το σκόρδο. Εγώ το πασπάλισα πάνω από τον μπακαλιάρο (σε σκόνη, γιατί είχα ξεμείνει) κι έριξα και λίγο πάνω από τη μπεσαμέλ.
Nosy, as you asked, I published on my blog my Tiramisu recipe
Ciao
Δημοσίευση σχολίου