Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Φασόλια γίγαντες


Υλικά:


1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 καρότα
2 πιπεριές πράσινες
χυμός ντομάτας
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
σέλινο

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σ΄ένα ταψί βάζουμε τα φασόλια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές και περιχύνουμε με χυμό ντομάτας (ή φρεσκοτριμμένες ντομάτες) κι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αρκετό νερό να σκεπαστούν τα φασόλια, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο σέλινο. Σκεπάζουμε το ταψί μ' ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1-1:30 ώρα. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό και να δέσει η σάλτσα του. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια ελιάς καθώς και ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: