Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Καροτόσουπα βελουτέ


Υλικά:

6-8 καρότα
1 κρεμμύδι
τζίντζερ
3-4 ποτήρια φυσικός χυμός πορτοκάλι
3-4 ποτήρια ζωμός κότας
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγη πιπερόριζα ή έτοιμο τζίντζερ σε σκόνη. Ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και αφήνουμε να σωταριστούν καλά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παστεριωμένο) και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μισή ώρα. Μόλις κρυώσει λίγο, το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αν μας φαίνεται πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα χυμό πορτοκάλι και ζωμό κότας.

Πηγή: Κάτι Ψήνεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: