Τρίτη 9 Ιουνίου 2009
Κολοκυθόρυζο
Υλικά:
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 ποτήρι ρύζι καστανό
φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο λευκό κρασί
μαϊντανός
άνηθος
δυόσμος
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα σωτάρουμε να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια να σωταριστούν κι αυτά. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό. Ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό του. Προαιρετικά, προσθέτουμε και λίγη ρίγανη στο σερβίρισμα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου