Συνταγή της Αγγελικής
Υλικά: για 4 άτομα
4 μερίδες μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο (πολλές αλλαγές νερού σε 24 ώρες)
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια σε φέτες πάχους 2-3 mm, χωρισμένες με το χέρι σε ροδέλες
8-10 μέτριες πατάτες σε ροδέλες ίδιου πάχους με τα κρεμμύδια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα
2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/4 λίτρου γάλα (ή και παραπάνω)
4-5 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε πυρέξ τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και την πάπρικα, ραντίζουμε με το λάδι κι ανατατεύουμε καλά, να πάνε όλα τα υλικά παντού (δεν βάζουμε αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός ακόμα και μετά το ξαλμύρισμα). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Βγάζουμε τις μισές πατάτες, βάζουμε το μπακαλιάρο πάνω στις υπόλοιπες και αποπάνω τις πατάτες που είχαμε αφαιρέσει. Ρίχνουμε και το γάλα και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
1 σχόλιο:
πολύ καλή συνταγή... την δοκίμασα! Νοοοοοοοοοοοστιμο!!! και βρήκα και μπακαλιάρο χωρίς αλάτι οπόταν δεν χρειάστηκε ξαλμύρισμα!!!ευχαριστώ!
Δημοσίευση σχολίου