Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2007

Spaghetti alla carbonara

Αυθεντική Ιταλική συνταγή

Υλικά:

150 γρ. παντσέτα (μπέηκον) κομμένη σε κομματάκια
50 γρ। τριμμένη παρμεζάνα
2 κρόκους αυγού
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά γάλα
λευκό κρασί
αλάτι

Εκτέλεση:

Ενώ θα έχετε ρίξει το σπαγγέτι, ή άλλο είδος μακαρονιών, στη κατσαρόλα για να βράσουν, βάλτε ταυτόχρονα σε ένα μικρό τηγάνι την πανσέτα και τσιγαρίστε για πέντε λεπτά, ώσπου να αρχίσει να χρυσίζει। Σβήστε με λίγο λευκό κρασί। Σε ένα τρίτο δοχείο, μία ευρύχωρη-πλατειά κατσαρόλα, ενώστε το βούτυρο που έχετε κόψει σε κομμάτια και αφήσατε ήδη να μαλακώσει, την παρμεζάνα, το γάλα, τους κρόκους και μιά "τσιμπιά" από αλάτι και ανακατέψτε τα σε χαμηλή φλόγα । Εκείνη την ώρα βάλτε τα βρασμένα και στραγγισμένα μακαρόνια στη πλατειά κατσαρόλα και μαζί με την πανσέτα, ανακατέψτε τα για 1-2 λεπτά και σερβίρετε।


* τη συνταγή μας έστειλε φίλος από Ιταλία


10 σχόλια:

kyriayf είπε...

να προσθέσω... αν δεν βρούμε παντσέτα, όχι καπνιστό μπέικον, βγάζει "μεταλλική" γεύση...
πότε θα μάθει ο κόσμος ότι καρμπονάρα δεν είναι αυτό το συνοθύλευμα βουτηγμένο στην κρέμα γάλακτος....
ποοότε θα μαγειρέψω και γω;
αύριο;

kyriayf είπε...

εννοώ μπέικον απλό...

nosyparker είπε...

Αύριο! ;-)

Μαρω_Κ είπε...

Ax γιατι να είμαστε μονίμως στην δίαιτα!
Ομορφα μυρίζει!

jul είπε...

Χμμμ αυτο με το γάλα δεν το ήξερα....και αντι για κασέρι έβαζα παρμεζάνα...
Αλλά όντως με την πανσέτα και το αυγό ειναι η ορίτζιναλ...και οχι με κρεμες γάλακτος και μπεϊκον....

brexians είπε...

Η σωσστη η κλασσικη η απαιχτη καρμποναρα!!

Ανώνυμος είπε...

Ta parapano ilika gia poses merides einai? Ena paketo makaronia?

Ανώνυμος είπε...

Να πω κατι? Απ'οσο γνωριζω ετσι ειναι η original συνταγη, δηλαδη με το αυγο αντι για κρεμα γαλακτος, μονο με μια διαφορα...αντι για παντσετα, οι Ιταλοι χρησιμοποιουν προσουτο...
Διορθωστε με παρακαλω αν κανω λαθος, αλλα εγω ετσι ξερω...και καλη χωνεψη!

HellRaiser

Ανώνυμος είπε...

τελειως λαθος

nosyparker είπε...

Tι θα πει "τελείως λάθος"; Θα μπορούσες να μας πεις πού ακριβώς είναι το λάθος στη συνταγή; Έλεος πια με τον κάθε ανώνυμο που θέλει να ασκεί κριτική! Πες μου ότι την έφτιαξες και ότι δεν σου άρεσε και κάνε μια πρόταση όσον αφορά στο τι πρέπει να αλλάξει στα υλικά και τη δοσολογία της συνταγής. Αλλά το να βγάζουμε λάθος μια συνταγή επειδή έτσι μας κάπνισε, όχι ρε φίλε!!! Ιταλός μας την έστειλε τη συνταγή.