Δευτέρα, 7 Μαΐου 2007

Κέηκ Σοκολάτα Μαγιονέζα

Υλικά:

Για την ζύμη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μαγιονέζα
1 κούπα γάλα
4 κουταλάκια κακάο
1 ½ κουταλάκια μπεϊκιν παουντερ
1 ½ κουταλάκια μαγειρική σόδα
2 δόσεις βανίλια

Για το γλάσο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα κακάο
¼ κούπα γάλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου . Βάζουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, και το ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ομογενοποιούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μόλις κάνει να βράσει το βγάζουμε απ την φωτιά και περιλούζουμε το κέηκ.

Σερβίρετε ζεστό με ένα μεγάλο ποτήρι γάλα παγωμένο.


5 σχόλια:

amo είπε...

Μπερδεύτηκα!
Γλυκό με μαγιονέζα!?
Βέβαια ακούγεται ενδιαφέρον.

nosyparker είπε...

LOL κι εγώ αυτό θα ρωτούσα Μήτσε, αν είδαν καλά τα ματάκια μου!!! Μαγιονέζα στο κέηκ; Αλλά για να το λες εσύ που είσαι καλοφαγάς, κάτι θα ξέρεις ;-)

COOK THE BOOK είπε...

E;;;Για μια στιγμή δεν ήξερα αν πρόκειται για γλυκό...Τι διαφορετικό δίνει η μαγιονέζα στη γευση;...υποθέτω αντικαθιστά τ'αυγα;

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

antikathista lipara kai avga to kanei pio light kai pio aporofitiko! einai super ftiaxte to

COOK THE BOOK είπε...

θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!