Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007

Τορτελίνια με μελιτζάνα

Υλικά:
1 πακέτο τορτελίνια με κρέας
1 μέτρια μελιτζάνα
κόκκινη σάλτσα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Bράζουμε τα τορτελίνια, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε προαιρετικά.
2. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους, τη μουλιάζουμε σε νερό με ξύδι, τη στραγγίζουμε και την αλατίζουμε.
3. Την τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει λίγο.
4. Σε μια μικρή κατσαρόλα φτιάχουνε σάλτσα ντομάτα της αρεσκείας μας, προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
5. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα τη μελιτζάνα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι η μελιτζάνα να μαλακώσει εντελώς.
6. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα και τα τορτελίνια, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

* εγώ βάζω και λίγη ρίγανη, αν θέλετε, δοκιμάστε το.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την δοκίμασα την συνταγή και ήταν υπέροχη! Δοκίμασε να βάλεις στην σάλτσα και μία σκελίδα σκόρδο ;)