Δευτέρα, 28 Μαΐου 2007

Κερασο-λεμονόπιτα

Υλικά:
500 γρ. γλυκό του κουταλιού κεράσι
200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
250 γρ.MASCARPONE ή PHILADELPHIA ή ΜΑΝΟΥΡΙ ΑΝΑΛΑΤΟ
1 φάκελο πουτίγκα λεμόνι
1 κιλό σαντιγί από το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο
1 ποτήρι γάλα
1 πακέτο μπισκότα cream crackers.

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα βύσσινα από το σιρόπι τους .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένας παχύς ομογενοποιημένος χυλός.
Σπάμε τα cream crackers σε τρίμμα και ανακατεύουμε με λίγη κρεμά σαντιγί απλώνοντας στα σε ένα ταψάκι όχι μεγαλύτερο από 28εκ. διάμετρο.

Βάζουμε πάνω από τα μπισκότα το μείγμα και πάνω από το μείγμα τα κεράσια και τα βύσσινα και αμέσως στο ψυγείο για 2-3 ώρες

Σερβίρουμε με μπόλικη σαντιγί και κανέλλα
και συνοδεύουμε με 1 ποτήρι λικέρ καφέ ή καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: