Πέμπτη, 3 Μαΐου 2007

Δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού

Υλικά:

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
4-5 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

*την ποσότητα του χυμού λεμονιού την καθορίζουμε ανάλογα με την επιθυμητή οξύτητα.

*μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος ή όλο του λεμονιού με πορτοκάλι.

Η συνταγή είναι από τη φίλη μου την Εύη, που την "ανακάλυψε" κάπου στη Θεσσαλονίκη.

2 σχόλια:

nosyparker είπε...

Μιαμ, ζαχαρούχο γάλα; Σούπερ!!! :-D

Όλα "διαίτης" είναι σ' αυτό το blog.

oneiromageiremata είπε...

Μέσα σε όλα, πρόσθεσε μια βάση από τριμμένο μπισκότο ανακατεμένο με λικέρ και βάλε το σε ποτήρι. Από πάνω, αυτό που περιγράφεις. Τέλεια και τα 2!